27 d’octubre del 2013: Lou Reed

D.E.P. Lou Reed (1942-2013)

“A voltes els més llunyans ens són els més propers.

Des dels meus 12 anys m’ha acompanyat. Entre les primeres cançons que vaig aprendre a tocar unes quantes eren de la Velvet Underground i del Lou Reed, la majoria d’elles oscil·lant entre el Re i el Sol, amb algun La i algun acord més per adornar. Completista com sóc, no en vaig tenir prou amb els clàssics de la Velvet i del Lou Reed en solitari, i no m’estic de reivindicar alguns dels seus discos “menors” com The Bells, Street Hassle, Legendary Hearts, Coney Island Baby, Set The Twilight Reeling, Ecstasy… sense oblidar per això obres magnes com els quatre discs de la Velvet, Transformer, el terrible Berlin, The Blue Mask, New York, Magic and Loss, Songs for Drella (amb el geni gal·lès del John Cale)…”

Fly me through the storm, and wake up in the calm (Magician, Lou Reed 1992)

Lou Reed amb barretina

Surrealista: penjat pel Lou Reed al seu Facebook el desembre del 2012